Vraag en Antwoord Bouwregelgeving | Bouwbesluit

Vraag en Antwoord

Vraag en Antwoord is een belangrijke bron die in de Kennisbank te vinden is. Thans bevat de database meer dan 1000 gedocumenteerde antwoorden op vragen en problemen uit de praktijk. De antwoorden c.q. analyses hebben de status van een gezaghebbend advies en kunnen desgewenst worden gebruikt ter bevestiging of ontkrachting van interpretatiestandpunten inzake de bouwregelgeving. U kunt deze antwoorden vrijelijk gebruiken als advies, mits de bron (Expertisecentrum Regelgeving Bouw) erbij vermeld wordt.

Om volledig toegang en inzage te krijgen in de Vragen en Antwoorden dient u in te loggen. Voor een inlogaccount moet u zich eerst registreren. Als u nog geen account hebt, dan kunt u zich hier gratis registreren.

Toelichtingen, adviezen en antwoorden

De strekking, de inhoud en het niveau van de vragen en antwoorden variëren. Over het algemeen zijn het toelichtingen en adviezen die ingaan op complexe en veelvoorkomende vraagstukken in de praktijk. In de rubriek Vraag en Antwoord vindt u onder meer interpretatie- en toepassingsvragen betrekking hebbend op specifieke voorschriften uit het Bouwbesluit, de Woningwet, de Wabo, de NEN-normen. Alle vragen en antwoorden zijn casuïstisch weergegeven. Wat betekent dat een probleem duidelijk in relatie tot een bepaald praktijkgeval wordt behandeld. De toelichtingen, adviezen en antwoorden bestrijken onderwerpen als brandveiligheid, ventilatie-eisen, constructieve veiligheid, vergunningsvereisten.

Anonimisering

De vragen zijn afkomstig van partijen uit de praktijk. Uit overwegingen van privacy zijn de persoonsgegevens zo veel mogelijk vervangen door een neutrale term of een (andere) term die de rol van de partij kwalificeert. Gegevens van natuurlijke personen zijn zo afdoende mogelijk geanonimiseerd. Namen van overheidsinstanties c.q. bestuursorganen en sommige rechtspersonen kunnen relevant zijn voor de context van het advies en zijn om die reden herkenbaar gebleven.

Zoekfunctie

Via de zoekbalk kunt u gericht zoeken naar vragen en antwoorden door toepasselijke zoekterm(en) of artikelnummer in te vullen. Na weergave van de zoekresultaten biedt het filtersysteem u de mogelijkheid de resultaten naar voorkeur te filteren op informatiesoort, bron, jaar enz.

Vraag stellen?

Kunt u het gewenste interpretatieadvies (vraag en antwoord) niet in de Kennisbank vinden? Of heeft u nog steeds geen duidelijkheid? Dan kunt u een verzoek om beantwoording van uw vraag of een analyse van uw specifieke probleem aan onze helpdesk richten. Onder het menu-item 'Advies en Begeleiding' vindt u meer informatie over het stellen van een vraag. U kunt ook direct een mail sturen naar info@bouwregelwerk.org Heeft u liever telefonisch contact? tel: 015 2565 219

Start met zoeken     Algemene voorwaarden

Home

NIET ingelogd, Inloggen | Registreren | English