Kennisbank | Helpdesk | Bouwregelgeving | Bouwbesluit

Kennisbank

Kennisbank is een uitgebreid digitaal kennisplatform - een helpdesk - over de toepassing en interpretatie van de bouwregelgeving. In deze gratis toegankelijke Kennisbank kunt u interpretatieadviezen en concrete toepassingsanalyses raadplegen, alsmede titels van achtergrondstudies over bouwtechnische regelgeving. Om volledig toegang te kunnen krijgen tot de kennisbronnen dient u in te loggen. Voor een account moet u zich eerst registreren. Registratie bij de kennisbank is kosteloos. U kunt zich hier gratis registreren.

Expertisegebied

In de Kennisbank vindt u allerhande kennisdocumenten die betrekking hebben op de bouwregelgeving in de breedste zin van het woord. Het begrip bouwregelgeving is een veelomvattende term. Waaronder in ieder geval wordt verstaan bouwvoorschriften welke vervat zijn in en voortvloeien uit: het Bouwbesluit, de Woningwet, de Wabo, de EU-regelgeving, NEN-normen, Praktijkrichtlijnen enz.

Vragen en Antwoorden, Motievenbank en Publicaties

De Kennisbank bevat drie kennisbronnen. Zij kunnen in de praktijk als naslagwerk fungeren bij de interpretatie en toepassing van de bouwregelgeving. In de database zijn er de volgende bronnen te onderscheiden:

Zoekfunctie

De zoekwijze in de kennisbank is simpel en eenvoudig. U kunt in de zoekbalk de gewenste term(en) intikken. Na het geven van de zoekopdracht krijgt  u de resultaten gepresenteerd. Vervolgens kunt u in het linker venstermenu uw zoekopdracht verder filteren naar de gewenste velden: informatiesoort, onderwerp, jaar.

Start met zoeken     Algemene voorwaarden

Home

NIET ingelogd, Inloggen | Registreren | English